FAMILJEKONSTELLATIONER OCH SJÄLVMEDKÄNSLA

Lendas, Kreta,  18-25 April 2019

”Att omfamna dig själv med värme och medkänsla är en stor gåva du inte bara ger till dig själv utan också till alla andra och världen!”

Den här veckan får du hjälp med att se på dig själv med medkänsla och gestalta ditt liv med hjälp av Familjekonstellationer.

Självmedkänsla handlar om att med värme omfamna ditt inre stukade barn. Den hjälper dig att bli din egen bästa vän i ditt vuxna liv.

Vår självkänsla är grunden för våra livsupplevelser. De första sex åren är avgörande för hur stark vår självkänsla blir och den bygger på anknytningen till våra föräldrar, framförallt till vår mor. Hur vår självkänsla är visar sig främst i våra nära relationer som med partners och barn. Med en stärkt självkänsla är vi bättre rustade att möta livets motgångar.

Med hjälp av Familjekonstellationer kommer du kunna se med försonande ögon på din uppväxt. Familjekonstellationer hjälper dig att sätta in ditt liv i ett större sammanhang. Det är ett kraftfullt sätt att hitta nya hälsosamma förhållningssätt både till dig själv och dina nära relationer.

Charlotte Palmgren, psykosyntesterapeut, har under de senaste tjugo åren använt metoden Familjekonstellationer i sin verksamhet som terapeut, både i enskilda konsultationer och i grupp. Hon är särskilt intresserad av anknytningsteori och neuropsykologi, dvs. hur vår hjärna fungerar utifrån våra livsupplevelser. Charlotte är författare till böckerna ”Om du visste hur mycket jag älskar dig!” Om kärlekens kraft i familjerelationer och ”Under ytan – berättelser ur verkliga livet utifrån ett familjesystemiskt perspektiv.” Det finns även två videor – på Facebook-sidan Svenska Hellinger Institutet – med Charlotte. Det ena är ett föredrag ”Under ytan i relationer” och det andra en presentationsvideo ”Hälsovård för själen” med tre deltagares erfarenhet av att ha deltagit i en workshop.

Några röster om Charlottes arbete med Familjekonstellationer:
” Familjekonstellationer är en spännande metod för att utforska både aktuella och tidigare familjesystem, väcka bortträngda känslor till liv och försonas med sitt öde. Charlotte har en ovanligt god lyhördhet för vad i systemet som behöver lyftas fram för att underlätta denna process.
Björn Christensen, leg. psykolog
” Det är lätt att känna sig trygg med en sådan inkännande och pedagogisk ledare som dig.” Maja
” Du leder alla på ett professionellt och ödmjukt sätt fram till en kärleksfull lösning.” Mirro

Kursupplägg:
Kursen omfattar 5 dagar, fredag-tisdag, med morgon och eftermiddagspass.
Morgonpass kl. 9-12, eftermiddagspass 17-18.
Upplägget kommer att vara erfarenhetsbaserat och upplevelseinriktat med övningar och delande.

Andra dagens morgonpass inkluderar en vandring till Asklepiostemplet med Ann-Sofie Noryd.
Även andra vandringar kan bokas under veckan om deltagarna är intresserade.

Kurspris
Kursavgiften är 7000kr + moms (totalt 8750kr) varav 2000 kr i anmälningsavgift. Det ingår 5 dagars kurs, logi i enkelrum, sju övernattningar, transfer t o r Heraklion (Obs ej till Chania!), välkomst- och avslutningsmiddag samt besök i det antika Asklepiostemplet på plats.

Anmälningsavgift om 2000kr betalas in i samband med anmälningstillfälletplusgiro 1125687-2. Resterande kursavgift ska vara oss tillhanda 10 mars 2019.
Anmälningsavgift återbetalas endast mot uppvisande av sjukskrivningsintyg och minus 5% i administrationskostnad om avbeställning sker mer är 30 dagar innan avresa. I övrigt tillämpar Lendasoasen Konsumentsverkets Allmänna resevillkor.

Boende.
Vi bor på familjära hotell, alla rum har tillgång till uteplats, badrum, kylskåp, vattenkokare med möjlighet att iordningställa enkel frukost på rummet eller i gemensamt kök (frukost ingår ej). Läs mer om orten och boende HÄR. Lendas har två minimarket och ett tiotal tavernor som serverar god grekisk husmanskost.

Flygresa
Flygresa bokas på egen hand till Heraklion. Vi rekommenderar direktflyg med Vingresor. Det finns också andra flygmöjligheter med reguljärflyg, då med byte. Sök alternativ hos t ex  flygresor.se . Kontakta info@lendasoasen.se för råd och hjälp. Boka inte resa förrän kursstart är bekräftad.

Information & Anmälan
Ann-Sofie Noryd, info@lendasoasen.se
0763-755070 www.lendasoasen.se

Sista anmälningsdag – senast 31 jan 2019 eller när kursen är full!
Min. antal deltagare 8, max. 16 deltagare.